Workshop - Compliance and control

When:  Feb 26, 2020 from 7:00 PM to 9:00 PM (NL)

Language: Dutch
Locatie: VU Hoofdgebouw
Tijd: 19:00-21:00
Datum: 26 februari 2020
PE: 2 PE punten 

Programma
De avond wordt verzorgd door twee alumni van de opleiding Compliance en Integriteitsmanagement aan de VU: Tiny Winter en Marianne van de Rest.

Tiny Winter is bedrijfskundige van origine en was lange tijd werkzaam als concerncontroller in de zorgsector. Sinds haar opleiding compliance en integriteitmanagement aan de VU is zij toezichthouder bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor haar studie heeft ze onderzocht of de governance code in de zorg belangenverstrengeling kan voorkomen. Door haar werk als toezichthouder weet ze inmiddels ook meer hoe dit in de praktijk werkt. Tiny Winter zal tijdens de bijeenkomst verder ingaan op haar onderzoek en de rol van een governance code ter voorkoming van belangenverstrengeling.

Marianne van de Rest is een gepromoveerde juriste, arbeidsmediator en OBM praktioner. Zij is bijna 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector binnen Financial Markets in uiteenlopende (management) functies, van beurshandelaar tot manager. Sinds 2014 werkt ze als zelfstandig consultant, meestal als interim (project, proces en verander-) manager voor zowel de overheid (met name gemeente A’dam) als het bedrijfsleven. Op dit moment is zij grotendeels werkzaam als interim (project) manager bij het WSP (Werkgeversservicepunt) Groot-A’dam in een verandertraject. In juni 2016 heeft zij de opleiding Compliance- en Integriteitsmanagement aan de VU afgerond. Haar scriptie “(on-) ethical leadership, how to change it with reward systems, verbindt zowel compliance, ethiek als gedragsverandering. De vraag is of en hoe (on-) ethisch leiderschap kan worden veranderd door beloningssystemen. OBM (Organizational Behavior Managment) speelt hier ook een grote rol bij.

Location

Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
Amsterdam, 1081HV

Contact

Brigitte de Graaff
0031205982035
cma.sbe@vu.nl